Cambridgen Englanti

Cambridge English Language Assessment, aiemmin nimeltään Cambridge ESOL, on Cambridgen englannin tenttisarjan ja IELTS-kokeen takana oleva organisaatio yhteistyössä British Councilin kanssa. Se on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka pääkonttori sijaitsee Cambridgessa, Englannissa.

Historia

Cambridge English perustettiin vuonna 1913 ja se liittyy Cambridgen yliopistoon. Perustaessaan Cambridge ESOL tarjosi vain yhden testin, CPE:n, jonka suorittamiseen kului 12 tuntia. Kesti vielä 20 vuotta ennen kuin toinen Cambridgen englannin koe otettiin käyttöön. Cambridgen koepaketti on sittemmin laajentunut kattamaan yli tusina koetta, joista jokainen on erikoistunut joko tietyntyyppisille oppijoille (lapset, teini-ikäiset jne.), englannin kielen tasolla (aloittelija, keskitaso jne.) tai alakohtaisesti (laki, talous, jne.). Jokaisen kokeen erikoistuminen on tärkein eroava tekijä Cambridgen englannin kokeiden ja muiden standardoitujen englannin kokeiden välillä. Cambridge English eroaa myös siinä, että heidän tenttitodistuksensa eivät vanhene. Monet englanninkieliset testit laskevat vain pisteet, jotka ovat voimassa 2 vuotta testin päivämäärän jälkeen

Yhteistyö

Cambridge English osallistui CEFR:n (Common European Framework of Reference) laatimiseen. Standardi, jota käytetään kaikkialla Euroopassa kuvaamaan vieraiden kielten taitoja. Kaikki Cambridgen kokeet ovat CEFR:n mukaisia. Cambridge English tekee tiivistä yhteistyötä British Councilin kanssa IELTS:n hallinnassa ja on viimeisen vuosikymmenen aikana muodostanut liiton Michiganin yliopiston kanssa kehittääkseen englannin kielen testausta Yhdysvalloissa.