ETS TOEIC

Educational Testing Service (ETS) on organisaatio, joka suunnitteli, rakensi ja ylläpitää TOEIC:tä. ETS on amerikkalainen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka pääkonttori on New Jerseyssä, mutta sillä on monia voittoa tavoittelevia tytäryhtiöitä ympäri maailmaa. Kun suoritat TOEIC:n, ETS saa suuren osan testimaksustasi, ja juuri ETS tekee TOEIC:n. Testikeskus, jossa otat TOEIC:n, pitää loput maksusta ja vastaa vain turvallisuudesta ja testin hallinnosta. Testikeskuksesi ei arvostele TOEIC-testiäsi.

Historia

ETS suunnitteli TOEIC:n 1970-luvun lopulla japanilaisen liikemiehen pyynnöstä. Ensimmäisen TOEIC:n hallinnoi ETS Japanissa vuonna 1979. Japani on edelleen ETS:n TOEIC:n päämarkkina-alue, ja Etelä-Korean ohella nämä kaksi maata edustavat 80 prosenttia kaikista TOEIC-testien ottajista vuosittain.

Muut testit

TOEIC ei ole ainoa ETS:n rakentama testi. ETS on myös organisaatio TOEFL:n (akateemisen englannin opiskelijoille), SAT:n (amerikkalaisen lukion opiskelijoille), GRE:n (amerikkalaisten korkeakouluopiskelijoiden) ja monien muiden amerikkalaisten ala- ja toisen asteen oppilaiden osavaltiokokeiden takana. ETS on valtava organisaatio, ja sen arvioidaan hallinnoivan yli 50 miljoonaa testiä vuodessa maailmanlaajuisesti. Miljoonat ihmiset ottavat ETS:n TOEIC:n joka vuosi.