TOEIC Pisteet

Mahdollinen TOEIC-pisteesi riippuu siitä, mitä testejä olet tekemässä. Yleisempi Kuuntelu & Luku -testi TOEIC arvostellaan asteikolla 10–990, ja kummallekin testin puolikkaalle annetaan sama merkitys. Jos suoritit puhumisen ja kirjoittamisen TOEIC:n, tämä koe arvostellaan asteikolla 10–400, ja kumpikin puolikas on yhtä painotettu. Voit odottaa 7–15 päivää saadaksesi TOEIC-pisteesi testipäivän jälkeen.

Pisteiden vertailuarvot

Jos otit TOEIC:n hakeaksesi työpaikkaa, kuten monet ihmiset tekevät, sinun on päätettävä tulosten saatuasi, vahvistaako TOEIC-pisteesi CV:täsi vai ei. Jos kirjoitat CV:hen alhaisen TOEIC-pistemäärän, hakemuksesi heikkenee, joten siinä tapauksessa on parempi jättää TOEIC-pisteet pois.

Mikä sitten lasketaan "korkeaksi" TOEIC-pisteeksi? Se riippuu hyvin paljon maasta, jossa haet työtä, ja työn vaatimuksista. Useimmat ihmiset käyttävät Listening & Reading TOEIC:tä ammattikäyttöön. TOEIC-pistemäärä 900 tai enemmän on korkea pistemäärä lähes kaikissa tapauksissa ja lähes kaikissa töissä. Nyrkkisääntönä on, että sinun tulee sisällyttää CV:hen vähintään 900 pisteen TOEIC. TOEIC-testintekijät luokittelevat vähintään 900 TOEIC:n ammattienglannin korkeimmaksi taitotasoksi.

Muut tapaukset

Jos haet työtä, joka ei vaadi englantia, kaikki yli 785 TOEIC-pisteet kannattaa mainita CV:ssäsi. Se osoittaa, että osaat käyttää englantia työpaikalla ja tekee hakemuksestasi erottuvan. Jos työpaikkaluettelo edellyttää kuitenkin sujuvaa englannin taitoa, älä kirjoita TOEIC-pistemäärää alle 900. Tässä tapauksessa on parempi olla sisällyttämättä TOEIC-pisteitäsi ollenkaan, koska pistemäärä 785–900 heikentää hakemustasi. Jos TOEIC-pisteesi on alle 785, älä lisää sitä CV:hen.

On harvinaisempaa suorittaa TOEIC-puhumis- ja kirjoitustesti ammatillisista syistä, mutta jos teet niin, tämän testin TOEIC-pistemäärä 360 tai korkeampi asettaa sinut korkeimmalle tasolle. Kaikki yli 360 pisteet tulee ehdottomasti sisällyttää CV:hen, mutta muista määrittää, että ne ovat puhumisen ja kirjoittamisen TOEIC:ssä, ei luku- ja kuunteluversiossa, koska 360 olisi alhainen pistemäärä kyseisessä TOEIC-versiossa.