BULATS

BULATS-testi lopetettiin joulukuussa 2019.

The equivalent Business English test from Cambridge English is now called Linguaskill.

BULATS (Business Language Testing Service) on sarja testejä, joita pääasiassa kauppakorkeakoulut ja yritykset käyttävät kielisertifiointitarkoituksiin. Vuoteen 2017 asti BULATS-testit ovat olemassa englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja espanjaksi sekä verkko- että paperiversioina. Monet näistä testeistä poistetaan vaiheittain. Vain verkko-englanninkielinen BULATS-testi on jatkuvasti saatavilla.

Testi rakenne

BULATS koostuu vaaditusta tunnin mittaisesta kuuntelu- ja luetun ymmärtämisestä, jota seuraa valinnaiset moduulit, jotka testaavat puhumista ja kirjoittamista. BULATSin kuuntelu- ja lukuosio on adaptiivinen testi, jossa kysymykset helpottavat tai vaikeutuvat riippuen siitä, kuinka hyvin opiskelija vastaa.

BULATS-puhetesti kestää 15 minuuttia ja sisältää 5 tehtävää. Tämän osan tallentavat ja arvioivat tarkastajat toisessa paikassa. BULATS-kirjoituskoe kestää 45 minuuttia ja sisältää kaksi tehtävää: sähköpostin ja joko esseen tai kirjeen. Molemmat on kirjoitettava ja lähetettävä tarkastajan korjattavaksi.

Pisteytys

BULATS-kuuntelu- ja lukutestien pisteet ovat saatavilla heti testin päätyttyä. Ne ilmaistaan ​​CEFR-tasoina ja BULATS-sertifikaatti on voimassa 2 vuotta. BULATS-puhe- ja kirjoituskokeiden pisteet ovat saatavilla myöhemmin, koska ihmisten on korjattava ne.

Omistajuus

BULATS on Cambridge English Language Assessmentin tuote, joka on myös Cambridgen englannin kokeiden ja IELTS:n takana oleva organisaatio. BULATS-testiä markkinoidaan erityisesti englantilaisille yrityskäyttäjille, aivan kuten TOEIC.