IELTS result

IELTS-tulokset raportoidaan asteikolla 0-9, ja puolipisteet raportoidaan, mikä tarkoittaa, että voit saada arvosanan 4 tai ehkä 7,5, mutta et 7,25. IELTS-tuloksesi on keskiarvo neljästä IELTS-osion tuloksesta, jotka ovat myös 9 pisteen asteikolla. Tämä tarkoittaa, että jokainen neljästä taidosta – lukeminen, kirjoittaminen, puhuminen ja kuunteleminen – ovat yhtä painotettuja. Jos neljän osapisteesi keskiarvo päättyy 0,25:een, kokonaistuloksesi pyöristetään alaspäin. Jos neljän osapisteesi keskiarvo päättyy 0,75:een, kokonaistuloksesi pyöristetään ylöspäin.

Tulosraportti

IELTS-tulosraportissasi on pisteet jokaisesta neljästä osiosta sekä kokonaispistemääräsi. IELTS-tulokset ovat voimassa 2 vuotta kokeen päivämäärästä alkaen. IELTS-tuloksesi lähetetään sinulle 13 päivää sen jälkeen, kun olet suorittanut IELTS:n. Tämä tarkoittaa, että jos suoritat puheosion myöhemmin kuin muut IELTS-jaksosi, voit odottaa saavasi tuloksen 13 päivän kuluttua puheosion suorittamisesta.

Pisteiden vertailuarvot

IELTS-tulokset on kartoitettu yhteiseen eurooppalaiseen viitekehykseen. Keskimääräinen pistemäärä IELTS:ssä on noin 6, mikä vastaa B2-tasoa CEFR:ssä, joka tunnetaan myös nimellä "Competent User". Yliopistoon pääsyssä vaadittava IELTS-tulos vaihtelee yliopistoittain ja koulutusohjelmien välillä. IELTS-tulos 6,5 riittää pääsyyn moniin Iso-Britannian yliopistoihin ja tulos 7,0 riittää useisiin yliopistoihin Yhdysvalloissa, vaikka monissa yliopistoissa on myös vähimmäisvaatimus jokaiselle neljästä testattavasta taidosta.

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan muuttamiseen vaaditaan IELTS-tulokset vähintään 4.0 ja jokaisesta neljästä taidosta. Joillakin Yhdistyneen kuningaskunnan viisumityypeillä ja lähes kaikilla Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin viisumeilla on korkeammat IELTS-tulosvaatimukset. On parasta tarkistaa suoraan maahanmuuttoviranomaisilta viimeisimmät tiedot viisumivaatimuksista, koska ne muuttuvat säännöllisesti.