IELTS Lukeminen

IELTS-lukuosio on IELTS-testin toinen osa ja kestää yhteensä 60 minuuttia. Yksittäisiä tehtäviä ei ole ajoitettu, joten opiskelijat voivat jakaa aikansa parhaaksi katsomallaan tavalla eri tehtävien kesken ja suorittaa tehtävät haluamassaan järjestyksessä.

Kysymystyypit

IELTS-lukukoe koostuu teksteistä ja niihin liittyvistä kysymyksistä. Kysymykset voivat olla monivalinta-, lyhytvastaus-, täyttö- tai merkintätehtäviä. Koska sinun on kirjoitettava vastauksesi käsin, käsinkirjoitus ja oikeinkirjoitus ovat molemmat tärkeitä IELTS-lukuosiossa menestymisen kannalta. Amerikkalainen tai brittiläinen oikeinkirjoitus lasketaan molemmat oikein, mutta kun kirjoitat sanan yhteen suuntaan testissä, sinun on jatkettava sen kirjoittamista samalla tavalla koko testin ajan.

Testi rakenne

IELTS:n kahdessa versiossa on erilaiset lukutestit. Akateeminen IELTS-lukukoe koostuu kolmesta luettavasta tekstistä ja näitä tekstejä koskevista kysymyksistä. Nämä kolme tekstiä ovat akateemisia, joten ne voivat olla otteita yliopiston oppikirjasta, julkaisusta, tieteellisestä aikakauslehdestä tai muista vastaavista lähteistä. Näitä tekstejä koskeviin kysymyksiin vastaaminen ei edellytä aiheiden aiempaa tuntemusta.

IELTS General Training -lukukokeessa on kolme osaa. Ensimmäisessä osassa on useita lyhyitä tekstejä tai huomautuksia, joita voi odottaa kohdataan englanninkielisessä maassa. Toisessa osassa on kaksi työhön liittyvää tekstiä. Nämä voivat olla työnkuvauksia, ammattisähköpostiviestejä tai koulutusmateriaaleja. IELTS:n General Training -version IELTS-lukutestin kolmas osa koostuu yhdestä pidemmästä ja yksityiskohtaisemmasta tekstistä, esimerkiksi artikkelista sanoma- tai aikakauslehdestä.

Scoring

Scoring on the IELTS reading section is on a scale of 0 to 9 and your IELTS reading result is equally weighted with the other IELTS section scores in calculating your total IELTS result.