TOEIC Kuunteleminen

TOEIC-kuulunymmärtämistesti on TOEIC-kuuntelu- ja lukutestin ensimmäinen puolisko. TOEIC-kuuntelujakso on 45 minuuttia pitkä ja koostuu 100 monivalintakysymyksestä. Kuuntelusegmentin alhainen pistemäärä on 5 pistettä ja korkea pistemäärä 495 pistettä. TOEIC-kuuntelupisteet voidaan kartoittaa CEFR-tasoille A1:stä C1:een, mutta ei tasolle C2. TOEIC-kuuntelujaksoa ei voi suorittaa ilman, että TOEIC-lukuosio on suoritettu saman testiistunnon aikana. TOEIC-puhe- ja kirjoitustesti on erillinen, ja se voidaan suorittaa saman testiistunnon tai eri testiistunnon aikana.

Testi rakenne

TOEIC-kuuntelutesti koostuu 4 osasta. Useimpien oppilaiden mielestä ensimmäinen osa on helpompi kuin viimeinen:

TOEIC-kuuntelutestin osassa 1. oppilaita pyydetään yhdistämään kuusi tallennettua kuvakuvausta kuuteen kuvaamaansa kuvaan. Tämä jakso kestää noin 10 minuuttia. Kuvat on painettu testivihkoon, mutta kuvaukset eivät. Ne vain tallennetaan.

TOEIC-kuuntelutestin osassa 2. oppilaita pyydetään kuuntelemaan hyvin lyhyitä kysymyksiä tai väitteitä ja valitsemaan kullekin sopiva vastaus tai vastaus. Tässä osassa on 25 tallennetta ja 25 kysymystä. Kysymyksiä ja mahdollisia vastauksia ei ole painettu testivihkoon. Ne vain tallennetaan.

TOEIC-kuuntelutestin osassa 3. oppilaita pyydetään kuuntelemaan 13 dialogia ja vastaamaan kolmeen kysymykseen jokaisesta, yhteensä 39 kysymystä. Sekä dialogit että dialogeja koskevat kysymykset tallennetaan. Kysymykset on myös painettu testivihkoon ja 4 mahdollista vastausta. Sinulla on noin 8 sekuntia aikaa valita vastauksesi ennen kuin seuraava valintaikkuna kysytään.

TOEIC-kuuntelutestin osassa 4. oppilaita pyydetään kuuntelemaan 10 lyhyttä monologia (yksi puhuja) ja vastaamaan kolmeen kysymykseen jokaisesta. Tässä on taas yhteensä 30 kysymystä. Kuten osassa 3, kysymykset kirjataan ja tulostetaan testivihkoon. Monologit vain äänitetään. Neljä mahdollista vastausta kuhunkin kysymykseen on painettu vain testivihkoon.

Strategia

Kaikissa TOEIC-kuuntelutestin osissa tallenteet toistetaan vain kerran. Kun tallennus on aloitettu, se toistetaan suoraan ilman taukoja tai toistoja. Tämän pakotetun rytmin vuoksi on tärkeää kuunnella tarkasti jokaista tallennetta, valita paras mahdollinen vastaus ja jatkaa sitten eteenpäin. Älä juutu ajattelemaan edellistä kysymystä ja jätä väliin seuraava tallennus.

Kuuntelukokeessa ei saa tehdä muistiinpanoja. TOEIC-kuuntelutestin tyhjät vastaukset lasketaan vääriksi vastauksiksi, joten on aina parempi arvata, kun et ole varma vastauksesta. TOEIC-kuuntelutestin äänitteet voivat olla amerikkalaisia, brittiläisiä, kanadalaisia ​​tai australialaisia ​​aksentteja.