TOEIC Lukeminen

TOEIC luetun ymmärtäminen testi on toinen puolisko TOEIC Kuuntelu & Luku -testistä. TOEIC-lukujakso on 75 minuuttia pitkä (pidempi kuin kuuntelutesti) ja koostuu 100 monivalintakysymyksestä (sama määrä kuin kuuntelutestissä). Lukusegmentin alhainen pistemäärä on 5 pistettä ja korkea 495 pistettä. TOEIC-lukupisteet voidaan yhdistää CEFR-tasoihin A1:stä C1:een, mutta ei tasolle C2. Koska tämä on testin toinen puolisko, on tärkeää pysyä keskittyneenä.

TOEIC-lukutestiä ei voi suorittaa ilman myös TOEIC-kuuntelutestiä saman testijakson aikana. TOEIC-puhe- ja kirjoitustesti on erillinen, ja se voidaan suorittaa saman testiistunnon tai eri testiistunnon aikana.

Testi rakenne

Kuten kuuntelutesti, myös TOEIC-lukutesti koostuu kolmesta osasta. Useimpien oppilaiden mielestä toinen osa on helpoin, mutta voit suorittaa kolme osaa missä tahansa valitsemassasi järjestyksessä ja jakaa aikasi haluamallasi tavalla:

TOEIC-lukutestin osassa 1 oppilaita pyydetään täyttämään tyhjät kohdat 30 puutteellisella lauseella. Lauseet on painettu testivihkoon sekä 4 mahdollista tapaa täydentää jokainen lause. Monet TOEIC-valmistautumisasiantuntijat suosittelevat käymään nopeasti läpi TOEIC-lukutestin osan 1, jotta voit vastata kysymyksiin, jotka vaikuttavat yksinkertaisilta, ja palata sitten ohittamiesi kysymyksiin pohtiaksesi vastauksia tarkemmin.

TOEIC-lukutestin osa 2 koostuu 4 tekstistä, joista jokaisesta puuttuu 4 sanaa. Jokaista puuttuvaa sanaa kohden voit täyttää 4 sanavaihtoehtoa. Tämä tekee yhteensä 16 kysymystä osassa 2. Monet opiskelijat pitävät tätä osaa helpoimpana TOEIC-lukutestin neljästä osasta.

TOEIC-lukutestin osassa 3 on kaksi alajaksoa. Ensimmäisessä oppilaita pyydetään vastaamaan 29 luetun ymmärtämiseen liittyvään kysymykseen. Luet 10 tekstiä ja vastaat 2-4 kysymykseen jokaisesta. Jälleen jokaisessa kysymyksessä on 4 vastausvaihtoehtoa, joista sinun on valittava 1. Monet opiskelijat pitävät tätä osaa vaikeana, koska tekstit voivat olla suhteellisen pitkiä. Kyky lukea ja ymmärtää nopeasti on välttämätön menestymisen kannalta tässä TOEIC-lukutestin osassa. Muista, että voit lukea kysymykset ja vastaukset ennen tekstin lukemista, jotta voit etsiä vastauksia lukiessasi.

Toisessa alaosiossa sinulle annetaan luettavaksi kaksi tekstiä, joita seuraa 5 kysymystä, jotka viittaavat molempiin teksteihin. Tämä TOEIC-lukutestin alaosio koostuu 10 tekstistä (5 paria), joissa on 5 kysymystä jokaisesta parista, yhteensä 25 kysymystä.

Strategia

Kaikissa TOEIC-lukutestin osissa on tärkeää olla hukkaamatta aikaa. Tyhjät vastaukset TOEIC-lukutestissä lasketaan vääriksi vastauksiksi, joten on aina parempi arvata, vaikka et olisikaan varma vastauksesta. Saatat olla onnekas ja saat oikean vastauksen. Kuten missä tahansa monivalintatestissä, jos voit poistaa 1 tai 2 vastausta, joiden olet varma olevan virheellisiä, parannat mahdollisuuksiasi arvata oikein jäljellä olevista vastauksista.