TOEFL ETS

TOEFL:n omistaa Educational Testing Service (ETS), valtava amerikkalainen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka sijaitsee Princetonissa, New Jerseyssä, ja jolla on monia voittoa tavoittelevia tytäryhtiöitä muissa maissa. TOEFL:n maksut tulivat suurelta osin ETS:lle, ja TOEFL iBT:n arvostelee ETS:n käyttämällä ohjelmistoa monivalintakysymyksiin ja suuria korjausryhmiä kirjoitettujen ja puhuttujen osien osalta. Testikeskus, jossa suoritat TOEFL:n, pitää loput testimaksusta vastineeksi turvallisuuden ja oikean testinhallinnan takaamisesta. Kukaan testikeskuksessasi ei arvostele TOEFL-testiäsi.

Historia

ETS ei alun perin rakentanut TOEFL:ää. Se suunniteltiin 1960-luvun alussa Stanfordin yliopistossa, jotta voitaisiin ratkaista Yhdysvaltoihin opiskelemaan hakevien ulkomaisten yliopisto-opiskelijoiden englannin kielen taitojen arviointi. ETS liittyi College Boardiin vuonna 1965 hallinnoimaan TOEFL:ää yhdessä, ja vuodesta 1973 lähtien ETS on johtanut TOEFL:ää itsenäisesti.

Muut testit

TOEFL ei ole ainoa ETS:n suorittama testi. ETS on myös organisaatio TOEIC:n (yritysten englannin kielelle, pääasiassa Aasiassa), SAT:n (amerikkalaisille lukiolaisille), GRE:n (amerikkalaisille korkeakouluopiskelijoille) ja monien muiden ala- ja yläasteen opiskelijoille tarkoitettujen Yhdysvaltojen osavaltiokokeiden takana. ETS on valtava organisaatio, ja sen arvioidaan hallinnoivan yli 50 miljoonaa testiä vuodessa maailmanlaajuisesti. ETS:n TOEFL:n on ottanut yli 35 miljoonaa ihmistä.