TOEFL Kirjoittaminen

TOEFL-kirjoitusosio on TOEFL iBT -testin viimeinen osa ja TOEFL Essentials -testin kolmas osa. TOEFL iBT:ssä se kestää 50 minuuttia ja koostuu kahdesta kirjoituskehotteesta. Jokaiselle kirjoitustehtävälle annetaan ennalta määrätty aika: ensimmäiseen tehtävään 20 minuuttia ja toiseen 30 minuuttia. TOEFL Essentials -testissä kirjoitusosio koostuu 15–19 lauseesta, jotka sinun on rakennettava annetuista sanoista, ja sitten 2 kirjoitustehtävästä. TOEFL Essentialsin kirjoitusosion suorittaminen kestää 24–30 minuuttia.

Kirjalliset vastauksesi on kirjoitettava QWERTY-näppäimistöllä, joten on tärkeää pystyä kirjoittamaan nopeasti sekä tarkasti.

Kysymystyypit

Ensimmäinen kirjoitustehtävä TOEFL iBT:ssä on ns. "integroitu", mikä tarkoittaa sitä, että joudut lukemaan tai kuuntelemaan useamman kuin yhden tekstin tai luennon ja kirjoittamaan esseevastauksen suhteessa siihen, mitä olet lukenut tai kuullut. Voit tehdä muistiinpanoja lukiessasi sekä kuunnellessasi. Tehokas vastaus ensimmäiseen TOEFL-kirjoitustehtävään on yleensä 150-225 sanaa.

Toinen TOEFL iBT -kirjoitustehtävä on mielipide essee. Sinulle annetaan lyhyt lausunto ja pyydetään kertomaan, oletko samaa vai eri mieltä, ja tuet väitteesi esimerkein. Esseesi pisteytys tehdää kehityksestä, organisoinnista, johdonmukaisuudesta ja yksityiskohdista englannin kielenkäytön ja tarkkuuden perusteella. Hyvä vastaus on yleensä vähintään 300 sanaa.

TOEFL Essentials -kirjoitusosiossa on kokoelma tehtäviä, jotka muodostavat lauseita. Sinulle annetaan joitain sanoja raahaa ja pudottaa, jotta voit tehdä kieliopillisesti oikean lauseen. Sitten sinulla on 2 kirjoitustehtävää suoritettavana. Näitä voi olla kolmea eri tyyppiä: valokuvan kuvaaminen, sähköpostin kirjoittaminen tai yliopiston keskustelupalstalle lähettäminen.

Pisteytys

ETS-tutkijat arvioivat TOEFL-kirjoitusosan keskitetysti, eivät jokaisessa testipaikassa. Se pisteytetään myös tietokoneella kieliopin, oikeinkirjoituksen, sanaston jne. perusteella. Kumpikin iBT:n kirjoitustehtävä pisteytetään välillä 0-5, minkä jälkeen yhdistetty pistemäärä säädetään 0-30 asteikolla. TOEFL-kirjoituspisteitä 24 tai enemmän pidetään hyvänä pistemääränä. Essentialsissa kirjoituspisteesi on 0–12, ja hyvä pistemäärä on 9 tai enemmän.