TOEFL Puhuminen

TOEFL-puheosa on TOEFL iBT:n kolmas osa ja TOEFL Essentialsin neljäs osa. Puhetestin aikana näet tai kuulet kehotteita ja tallennat siten vastauksesi tietokoneelle. TOEFL-puhetehtävät tulevat arvostelemaan tutkinnon vastaanottaja jossakin muualla kuin testikeskuksessasi. Puhetesti kestää iBT:llä 17 minuuttia ja Essentialsilla 13 minuuttia. Se on TOEFL:n lyhin osa. TOEFL PBT:llä ei ollut puhetestiä.

Testin rakenne

TOEFL iBT:n puhekoe koostuu 4 tehtävästä, joista 1 on niin sanottu ”itsenäinen” ja 3 jotka ovat ns. ”integroituja”. Sinun on suoritettava TOEFL-puhekokeen tehtävät järjestyksessä, etkä voi palata edellisiin kysymyksiin. Itsenäinen puhetehtävä tulee ensin.

Tehtävä 1: Valinta – Sinulle esitetään kaksi vaihtoehtoa ja pyydetään valitsemaan yksi ja selittämään sinun valintasi. Sinulla on 15 sekuntia aikaa valmistautua ja 45 sekuntia tallentaa vastauksesi.

TOEFL-puhetestin integroidut tehtävät edellyttävät, että luet ja/tai kuuntelet jotain ja sitten vastaat lukemaasi ja kuulemaasi koskevaan kehotteeseen.

Tehtävä 2: Ensimmäinen integroitu tehtävä edellyttää, että luet lyhyen tekstin (enintään 100 sanaa) ja kuuntelet sitten lyhyen tallenteen, joka liittyy samaan aiheeseen (enintään 80 sekuntia), ja nauhoita sitten vastauksesi kehotteeseen. Tähän tehtävään on 30 sekuntia valmistautumisaikaa sen jälkeen, kun olet kuunnellut tallenteen, ja sitten 60 sekuntia vastauksesi nauhoittamiseen.

Tehtävä 3: Toinen integroitu tehtävä edellyttää sen, että luet lyhyen otteen akateemisesta tekstistä ja kuuntelet lyhyen luennon samasta aiheesta. Sinun on sitten vastattava kehotteeseen, joka liittyy lukemaasi sekä kuulemaasi. Sinulla on 30 sekuntia aikaa valmistautua ja 60 sekuntia tallentaa vastauksesi.

Tehtävä 4: TOEFL iBT:n puhetestin viimeinen tehtävä edellyttää sen, että kuuntelet lyhyen akateemisen luennon ja nauhoitat sitten yhteenvedon kuulemastasi. Tässä TOEFL-puhetehtävässä sinulla on 20 sekuntia valmistautua ja 60 sekuntia aikaa tallentaa vastauksesi.

TOEFL Essentials -puhumistesti koostuu kolmesta tehtävätyypistä, joissa on yhteensä 19 tallennetta. Ensimmäiset 6 tallennetta luet valintaikkunan toisen puolen. Kuulet äänitteen ja näet sitten odotetun vastauksesi näytöllä. Sinun täytyy lukea se vastaus ääneen. Toinen tehtävätyyppi on kuuntele ja toista. Kuulet 8 lausetta ääneen ja sinun on toistettava ne. Viimeinen puhetehtävä on simuloitu haastattelu. Katsot videon, jossa on 5 kysymystä itsestäsi ja sinulla on aikaa vastata jokaiseen.

Kun olet suorittanut TOEFL Essentials -puhetehtävät, tallennat henkilökohtaisen videolausunnon vastauksena kahteen kysymykseen. Tätä tallennetta ei pisteytetä, mutta se on yliopistojen katsottavissa osana hakupakettiasi. Jokaisen kysymyksen kohdalla sinulla on 30 sekuntia valmistautua ja 2 minuuttia aikaa äänittää itsesi.

Pisteytys

Kaiken TOEFL-puhekokeen aikana voit tehdä muistiinpanoja, joita voit käyttää tallennetun puheajan aikana. Jokainen TOEFL iBT -puhetehtävä pisteytetään asteikolla 0-4, jossa 4 on korkein. Kaikkien puhetehtävien yhdistetty pistemääräsi muunnetaan sitten TOEFL iBT -puheosan kokonaispistemääräksi 0–30. Vähintään 25 pistettä pidetään hyvänä pistemääränä TOEFL iBT -puheosiossa. TOEFL Essentialsin puheosio pisteytetään 0–12. Arvosana 9 tai enemmän katsotaan hyväksi arvosanaksi.

TOEFL iBT:n viimeinen osa tulee seuraavaksi. Se on kirjoitusosio.