TOEFL Pisteet

TOEFL-pisteesi iBT-testissä on välillä 0-120. Essentials-testissä se on välillä 1-12. PBT-testissä se oli välillä 310-677. TOEFL iBT -pistemäärä lasketaan laskemalla yhteen kaikki neljä osion pisteitä, koska jokainen taito on yhtä painotettu. Jokainen osa – lukeminen, kuunteleminen, puhuminen, kirjoittaminen – on 30 pisteen arvoinen. TOEFL iBT:ssä saat pistemäärä raportin 0–120 vlillä, mutta saat myös pisteet jokaisesta osiosta välillä 0–30.

TOEFL Essentialissa saat arvosanan 1–12 jokaisesta neljästä osiosta, ja kokonaispistemääräsi on neljän osion pistemäärän keskiarvo, ja jokainen osa on yhtä painotettu. Osion pisteet ovat kokonaisissa pisteissä, kun taas kokonaiskeskiarvo on puolipisteissä, joten kokonaispistemääräksi on mahdollista saada esimerkiksi 8,5. TOEFL Essentials sisältää myös pisteyttämättömän videolausunnon.

TOEFL-pisteet ovat saatavilla noin 10 päivää iBT-testipäivän jälkeen ja 6 päivää Essentials-testin testipäivän jälkeen. Pisteet ovat voimassa 2 vuotta.

Pisteiden vertailuarvot

Useimmat ihmiset tarvitsevat tietyn TOEFL-pisteen voidakseen hakea tiettyyn yliopistoon. Vaadittu TOEFL-pistemäärä vaihtelee suuresti riippuen yliopistostasi sekä koulutusohjelmasta, johon haet. Joillakin yliopistoilla tai koulutusohjelmilla on yleinen TOEFL-pistevaatimus ja myös vähimmäispistevaatimus yhdestä tai useammasta TOEFL-alaosastosta. Pääsääntöisesti edistyneemmillä tutkinnoilla ja valikoivimmilla yliopistoilla on tiukemmat TOEFL-pistemäärävaatimukset. Voit selvittää, mitä TOEFL-pisteitä hakemasi yliopistot ja koulutusohjelmat vaativat ottamalla yhteyttä yliopiston hakijatoimistoon.

Muut TOEFL-versiot

Jos otit TOEFL:n paperilla netti version sijaan, TOEFL-pisteesi on täysin erilainen. TOEFL PBT -pisteet sisältävät vain luku-, kuuntelu- sekä osapisteet. TOEFL PBT:n kirjoitusosa raportoidaan erikseen, ja sen arvosana on 0–6. Useimmat yliopistot, jotka hyväksyvät TOEFL iBT -pistemäärän, hyväksyvät myös vastaavan TOEFL PBT -pistemäärän.

TOEFL Junior- ja TOEFL ITP -pisteitä ei voi muuntaa tavallisiksi TOEFL-pisteiksi.