TOEFL Kuunteleminen

TOEFL-kuunteluosa on TOEFL iBT -testin toinen osa ja TOEFL Essentials -testin ensimmäinen osa. Se on suunnilleen yhtä pitkä kuin TOEFL-lukuosa.

Testin rakenne

TOEFL iBT -kuuntelutesti koostuu kuudesta tallenteesta, joista jokaisessa on kysymyksiä. Nauhoitukset ovat 3-4 akateemista luentoa, joiden pituus vaihtelee 3-5 minuuttia ja joissa kustakin luennosta on 6 kysymystä, ja 2-3 tallennettua opiskelija- tai opettajakeskustelua, joiden pituus vaihtelee 2-3 minuuttia ja joissa kustakin keskustelusta on 5 kysymystä. TOEFL-kuuntelutesti kestää 41-57 minuuttia.

TOEFL Essentials -kuuntelutesti koostuu 30–45 kysymyksestä neljän eri tyyppisistä tallenteista. Kahden tyyppiset tallenteet ovat keskusteluja englannin puhujien välillä (yleinen englanti) ja kahden tyyppiset tallenteet ovat akateemisia. TOEFL Essentialsin kuuntelujakso kestää 21–34 minuuttia.

Oppilaat voivat kuunnella kutakin tallennetta vain kerran, eivätkä he voi liikkua kokeessa eteenpäin tai taaksepäin kuuntelukokeen aikana. TOEFL-kuunteluosion aikana voit tehdä muistiinpanoja ja voit viitata muistiinpanoihisi vastaaessasi kysymyksiin. Muistiinpanosi kerätään TOEFL-kuunteluosion loppuun huijaamisen estämiseksi.

Kysymystyypit

TOEFL-kuuntelukokeen kysymykset arvioivat ymmärtämistä, mutta myös tiedon synteesiä ja kykyä tehdä johtopäätöksiä kuulemastasi. Onko myös yleistä, että kysymykset koskevat puhujan asennetta, uskomuksia tai puhemotivaatiota.

TOEFL-kuunteluosion aikana käytetyt tallenteet ovat ensisijaisesti akateemista sisältöä, jossa puhujilla on amerikkalainen aksentti. Aina on kuitenkin vähintään yksi äänite, jossa on myös toinen aksentti, joko brittiläinen, australialainen tai uusiseelantilainen. TOEFL Essentials sisältää myös yleiset englanninkieliset keskustelut.

Testisi TOEFL-kuuntelu-osioon voidaan sisällyttää lisäkysymyksiä, joita ei lasketa sinun TOEFL-pisteeseesi. Testin tekijät käyttävät näitä kysymyksiä TOEFL:n kalibroimiseen. Jos huomaat, että TOEFL-kuuntelujaksosi on odotettua pidempi, niin se johtuu juuri tästä syystä. Et kuitenkaan voi tietää, mitä kysymyksistä ei lasketa, joten on tärkeää tehdä parhaasi kaikissa kuunteluosion kysymyksissä.

Pisteytys

TOEFL iBT -kuunteluosion arvosanat ovat 0–30. Hyvä pistemäärä TOEFL-kuunteluosiossa on mikä tahansa 22 tai enemmän, ja hyvä pistemäärä Essentials-kuunteluosiossa on mikä tahansa 9 tai enemmän.

Kun olet suorittanut TOEFL iBT -kuunteluosion, sinulla on 10 minuuttia kestävä tauko. Onnittelut, TOEFL on nyt puolivälissä! TOEFL iBT:n seuraava osa on puheosio.