TOEFL PBT

TOEFL PBT -testi lopetettiin huhtikuussa 2021.

TOEFL-paperipohjainen testi oli TOEFL:n vanhempi versio ja se oli saatavilla vain tietyissä maissa. Se oli ylivoimaisesti harvinaisin TOEFL-versioista. TOEFL PBT oli täysin erilainen testi kuin online-TOEFL, nimeltään TOEFL iBT. Jotkut tärkeimmistä eroista olivat se, että itse testi oli lyhyempi, se ei sisältänyt puhekomponenttia ja se pisteytettiin eri asteikolla.

Testin rakenne

TOEFL PBT kesti 2,5 tuntia ja se oli jaettu 4 osaan. Ensin oli kuuntelujakso joka kesti 30-40 minuuttia ja siinä oli yhteensä 50 kysymystä. Kuunteluosan ensimmäisessä osassa oli lyhyitä äänitteitä ja kysymyksiä niistä. Toisessa osassa oli pidempiä tallenteita.

TOEFL PBT:n toisella osalla ei ollut vastaavaa missään muussa standardoidussa englanninkielisessä testissä. Tämä oli Rakenne ja kirjallinen ilmaisu -osio, jossa opiskelijan piti täyttää lauseissa välilyönnit ja etsiä kirjoitetuista teksteistä virheitä. Tämä jakso kesti 25 minuuttia.

Kolmas osa oli luetun ymmärtäminen ja se kesti 55 minuuttia. Se sisälsi useita eripituisia lukukohtia ja kysymyksiä kohdista.

TOEFL PBT:n viimeinen osa oli kirjoitusosio. Se kesti vain 30 minuuttia ja oli yksi esseekehote.

Pisteytys

TOEFL PBT pisteytettiin asteikolla 310-677, joka sisälsi vain testin kolme ensimmäistä osaa. Kirjoitusosiota ei sisällytetty kokonaispisteisiin, vaan se raportoitiin erikseen asteikolla 0-6. TOEFL PBT -pisteet ovat voimassa 2 vuotta ja niitä voidaan käyttää missä tahansa yliopistossa, joka hyväksyy TOEFL iBT -pisteet. Useimmilla yhdysvaltalaisilla yliopistoilla on pääsyyn vaadittava TOEFL iBT -pistemäärä. ETS julkaisee muunnostaulukon, jonka avulla yliopistot voivat helposti muuntaa PBT-pisteet iBT-pisteiksi.