TOEIC Puhuminen

TOEIC-puhumistesti on TOEIC:n puhe- ja kirjoitustestin ensimmäinen puolisko. TOEIC-puhumistesti on 20 minuuttia pitkä ja koostuu 11 puhekehotuksesta. Puheosan alhainen pistemäärä on 0 pistettä ja korkea 200 pistettä. TOEIC-puhumistesti voidaan suorittaa TOEIC-kirjoituskokeella tai ilman sitä saman koeistunnon aikana. TOEIC Kuuntelu & Luku -testi on erillinen ja se voidaan suorittaa saman testijakson aikana, eri testiistunnon aikana tai ei ollenkaan.

Teet TOEIC-puhearvioinnin tietokoneella, et henkilön kanssa. Luet tai kuulet kehotteet, minkä jälkeen sinun on kirjattava vastauksesi. ETS tallentaa ja lähettää nauhoitteesi pisteytystä varten. TOEIC-puhumispisteesi perustuu siihen, kuinka hyvin osoitat englannin kielen sujuvuutta ja tarkkuutta vastauksena kehotteisiin.

Testi rakenne

TOEIC-puhumistesti koostuu 6 kysymystyypistä kiinteässä järjestyksessä. Sinun on suoritettava puhekoe järjestyksessä 1-6, etkä voi keskeyttää koetta tai palata kysymykseen sen jälkeen:

TOEIC-puhekokeen osassa 1. oppilaita pyydetään lukemaan kaksi tekstiä. Näet jokaisen kirjoitetun tekstin ja sinun on luettava se ääneen. Sinulla on 45 sekuntia valmistautua ja sitten 45 sekuntia lukea jokainen teksti. Saat arvosanan 0–3 jokaisesta lukemastasi tekstistä ääntämisesi, intonaatiosi ja stressisi perusteella. Nämä ovat kysymykset 1 ja 2.

TOEIC-puhekokeen osassa 2 näyttää sinulle kuvan, joka sinun on kuvattava ääneen. Sinulla on 30 sekuntia valmistautua ja sitten 45 sekuntia kuvailla kuvaa yksityiskohtaisesti. Tästä puhetehtävästä saat arvosanan 0–3, joka perustuu ääntämiseen, intonaatioon ja stressiin, mutta myös englannin kielioppiisi ja sanavarastoosi. Tämä on kysymys 3.

TOEIC-puhumistokeen 3. osassa oppilaita pyydetään vastaamaan kolmeen jokapäiväiseen kysymykseen. Esimerkiksi "Oletko jossain jossain säännöllisesti lomalla?" Sinulla on 15 sekuntia aikaa kahdelle ensimmäiselle kysymykselle ja 30 sekuntia kolmatta kysymystä varten. Sinulla ei ole valmistautumisaikaa. Pistemääräsi kustakin vastauksestasi on jälleen asteikolla 0–3. Nämä ovat kysymykset 4, 5 ja 6.

TOEIC-puhekokeen osa 4, on samanlainen kuin osa 3, paitsi että osassa 4 opiskelijalle annetaan taustatietoa ja hänen on vastattava kolmeen asiaa koskevaan kysymykseen. Saatat esimerkiksi nähdä tapahtuman julisteen ja sinulta kysytään, milloin tapahtuma järjestetään tai kuka puhuu. Taustatiedot pysyvät näkyvissä, kun vastaat kysymyksiin. Sinulla on 30 sekuntia aikaa lukea taustatiedot, sitten 15 sekuntia vastata kahteen ensimmäiseen kysymykseen ja 30 sekuntia vastata viimeiseen kysymykseen. Pistemääräsi kustakin kysymyksestä on asteikolla 0–3. Nämä ovat kysymykset 7, 8 ja 9.

TOEIC-puhumistokeen osassa 5, sinua pyydetään kuuntelemaan tallennettua viestiä, joka selittää ongelman, ja ehdottamaan sitten ratkaisua ongelmaan. Kun ongelman kertova äänitys on päättynyt, sinulla on 30 sekuntia aikaa valmistella vastaus ja sitten 60 sekuntia puhua ja selittää ratkaisusi. On tärkeää, että teet selväksi, että olet ymmärtänyt ongelman täysin, kun ehdotat ratkaisuasi. Pistemääräsi tällä puheosuudella on asteikolla 0-5. Tämä on kysymys 10.

TOEIC-puhekokeen osassa 6 sinua pyydetään kuuntelemaan lyhyt tallenne tutusta aiheesta ja ilmaisemaan mielipiteesi aiheesta. Sinulla on 15 sekuntia aikaa valmistella vastaus ja 60 sekuntia puhua. Arvosanasi tässä puhekehotteessa on myös asteikolla 0–5. Tämä on kysymys 11.

Strategia

Jos et vastaa johonkin TOEIC-puhe-osion kysymyksistä tai jos vastaat omalla kielelläsi, se lasketaan nollaksi, joten on aina parempi sanoa jotain englanniksi, vaikka et olisi varma vastauksesta tai vastauksesi on epätäydellinen. Saatat silti onnistua saamaan pisteen tai kaksi. Muista puhua mahdollisimman rauhallisesti ja selkeästi ja vastata jokaiseen kysymykseen täydellisesti. Henkilö, joka arvostelee TOEIC-puhumistestiäsi, ei ole huoneessa kanssasi, joten eleet ja ilmeet eivät voi auttaa selittämään merkitystäsi.